دَک چیست و چه کاربردی دارد؟

دَک چیست و چه کاربردی دارد؟

DAC یک محیط ضبط و میکس چند آهنگی است. این بدان معنی است که شما چندین آهنگ دارید که می‌توانید از آن‌ها برای لایه‌بندی و مرتب کردن فایل‌های صوتی نسبت به یکدیگر استفاده کنید.

به عنوان مثال، اگر در حال ضبط یک گروه آهنگ بودید، می‌توانید هر ساز را در آهنگ جداگانه ضبط کنید. این به شما انعطاف‌پذیری زیادی می‌دهد زیرا می‌توانید یک قسمت از ضبط را بدون تأثیرگذاری بر سایر بخش‌ها تنظیم کنید. شاید یک نفر در گروه آرام‌تر از بقیه می‌نوازد و شما نیاز دارید که صدای آن ساز را بلندتر کنید، یا اینکه بخواهید فقط روی یک ساز تمرکز کنید.

آیا DAC کیفیت صدا را بهبود می‌بخشد؟

DAC ها که به عنوان مبدل دیجیتال به صدا نیز شناخته می‌شوند، دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهند که از نام آن نشان می‌دهد.

این یک سیگنال دیجیتال مانند اطلاعات رایانه یا تلفن را به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌کند که هدفون‌ها، بلندگوها وIEM ها از آن استفاده می‌کنند.

همه رایانه‌ها یا تلفن‌ها دارای DAC و همچنین آمپلی هستند که در آن‌ها تعبیه شده است، بنابراین برای سیستم صوتی خودروی خود نیازی به DAC ندارید.

با این حال، دریافت DAC خارجی قطعا می‌تواند کیفیت صدا را بهبود بخشد. شما نمی‌توانید به تنهایی یک DAC خارجی داشته باشید زیرا ابتدا باید به یک آمپلی فایر متصل شده و سپس از آن به دستگاه صوتی شما متصل ‌شود.

خرید یک DAC خارجی کیفیت صدا را بهبود می‌بخشد زیرا وضوح و صدای دقیق‌تری ارائه می‌دهد DAC داخلی دستگاه الکترونیکی فعلی به خوبی یک دستگاه خارجی نخواهد بود، زیرا آن‌ها با تمرکز بر دستیابی به وضوح و دقت ساخته نشده‌اند.

DACها، امضای صدای دستگاه شما را تغییر نخواهند داد، مگر اینکه خوب نباشند، اما باعث می‌شوند که صدا مطابق با آن‌چه سازنده در نظر گرفته است پخش شود. صدای هدفون شما متفاوت اما بهتر خواهد بود.

از مزایای داشتن DAC این است که جزئیات بیشتری از آهنگ ارائه و از محدوده فرکانس کامل استفاده خواهد شد و اطلاعات بیشتری را می‌توان پردازش کرد.

سیستم‌های صوتی با نرخ بیت بالاتر به DAC نیاز دارد زیرا راه حل‌های داخلی نمی‌توانند اطلاعات زیادی را پردازش کنند.

یک DAC خارجی با ارائه وضوح و دقت بیشتر صدای هدفون شما را بهبود می‌بخشد زیرا اجزای بهتری دارند تا بتوانید عملکرد کامل را از دستگاه های خود دریافت کنید.

اگر به صدایی با کیفیت و میزان بیت بالا گوش می‌دهید، یک DAC خارجی مورد نیاز است.

در نتیجه یک DAC کیفیت صدا را بهبود می‌بخشد مگر اینکه یک جفت بلندگوی ارزان قیمت داشته باشید که اصلاً بهتر نشود.

اگر به صدای با کیفیت بالا گوش می‌دهید، وضوح بیشتری می‌خواهید و می‌خواهید تجربه کامل را از بلندگوی خود داشته باشید، یک DAC خارجی ارزش خرید را نسبت به DAC داخلی که ممکن است اکنون هم آن را داشته باشید اما موثر نباشد، دارد.

عملکرد دک به چه صورت است؟

به صورت کلی، صدا یا موزیک به صورت دیتا از روی یک منبع دیجیتال مثل USB، CD و کابل AUX وارد دستگاه پخش می‌شود حال این دیتا باید تبدیل به سیگنال‌های صوتی آنالوگ شود که توسط یک چیپ‌ست یا IC انجام پذیر است که به آن دیجیتال آنالوگ کانورتر یا DAC گفته می‌شود. در واقع کار دَک‌ تبدیل دیتای دیجیتال به سیگنال صوتی آنالوگ می‌باشد.

دَک

این تبدیل ابتدا با نمونه برداری یا سمپلینگ از روی منبع دیجیتال آغاز و با کپی برداری از دیتا تبدیل انجام می‌شود.

کپی‌برداری با چه کیفیتی انجام می‌شود؟

DAC های مختلف با کیفیت‌های مختلفی این کار را انجام خواهند داد.

برخی با 16000کیلوهرتز برخی با 44100 هرتز برخی با 48000 هرتز این تبدیل را انجام خواهند داد. یعنی در ثانیه 48000 بار از روی منبع دیجیتال کپی و سمپل برداری می‌شود

به این کار نمونه برداری یا کپی برداری سمپل ریت می‌گویند هرچه سمپل ریت بیشتر باشد وضوح صدا بیشتر خواهد بود.

در کپی برداری چه حجم از دیتاها کپی می‌شود؟

واحد دیتا به صورت BIT می‌باشد دک‌های متفاوت در هر نمونه کپی‌برداری تعداد بیت‌های مختلفی‌ را کپی می‌کنند.

مثل 8، 16، 24 و 32BIT  یعنی در 24BIT، چهل و چهار هزار و هشتصد بار در ثانیه بسته‌های 24 بیتی را کپی می‌کنند.

پس هرچه تعداد بیت‌ها بیشتر باشد کیفیت خروجی بیشتر خواهد بود که به آن BITریت می‌گویند.

سمپل ریت چیست؟

برای مثال وقتی گفته می‌شود سمپل ریت یک دک ۴۸KHZ (هرتز واحد تکرار در ثانیه می‌باشد) است درواقع بیانگر این است که ۴۸۰۰۰بار در ثانیه از روی منبع دیجیتال نمونه‌برداری کرده و سمپل برمی‌دارد که اصطلاحاً به آن سمپل ریت گفته می‌شود. همانطور که گفتیم این اعداد متفاوت بوده و در تمام دک‌ها متفاوت می‌باشد در بعضی ۳۲۰ بار در بعضی‌ها ۱۶۰۰۰ بار و در بعضی دیگر ۴۴۱۰۰ بار یعنی به ترتیب ۱۹۲KHZ،۹۶KHZ،۴۸KHZ و… می‌باشد که هر چقدر این عدد رو به بالا می‌رود به طبع رزولیشن و کیفیت و وضوح صدا نیز بالا می‌رود.درنتیجه دک‌ها با KHZ بالا دارای تعداد نمونه برداری بسیار بالا بوده و کیفیت و وضوح بسیار بالایی دارند که به آن‌ها های رزولیشن(Hight Resolution) گفته می‌شود.

IC چیپ ست‌ چیست؟

IC چیپ ست‌ها بسیار وسایل عجیبی می‌باشند و در فرمت‌هایی نظیر فرمت DSD این تعداد نمونه‌برداری‌ها به واحدهای بسیار بالایی از جمله مگا تبدیل می‌شوند که این نرخ نمونه‌برداری رزولیشن فوق‌العاده بالایی را ارائه خواهد داد و هر چه تعداد این نمونه‌برداری‌ها بالا باشد وضوح بیشتری از منبع دیجیتال خواهیم داشت و صدای خروجی بسیار نزدیک‌تر به صدای اصلی تولید شده خواهد بود.

در صورت مفید ودن مقاله امتیاز دهید. post

دسته‌بندی :

اشتراک گزاری :

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو ...

خرید مانیتور و سیستم صوتی خودرو از پاور ویزن

بدون واسطه و با کمترین قیمت ممکن محصولات اصل با ضمانت رو دریافت کنید 

مشاوره رایگان تلفنی

مشاوره رایگان خرید مانیتور و سیستم صوتی برای خودرو